Novi Sad
11.04.2022.
09:30 > 09:24
Lepo vreme ljude navodi na boravak u prirodi, ali proleće pogoduje i aktivnostima krpelja. Domaći stručnjaci upozoravaju na novu infekciju koja se javlja kod ljudi - rikecioze nakon uboda krpelja.
  • Neb

    11.04.2022 10:46
    Soso
    pa ko radi u privatnim ustanovama nego ti lekari iz drzavnih koje kudiš?

    Šta , pre podne su loši, popodne privatno su odlični?


  • Detelinarac

    11.04.2022 10:39
    Soso pa ja prosle godine odneo krpelja u drzavnu ustanovu. 2 dana mi bio u teglici sa malo vlazne vate, uradjene sve analize, sve hvala Bogu dobro, ali prvi put cujem da nisu primali uzorke u doba korone....
  • Lala

    11.04.2022 10:36
    Glupost
    To nema nikakvog smisla, nas su u Pasterovom zavodu redovno pregledali u jeku korone. A i jasno piše na njihovom sajtu da krpelj ne mora da bude živ da bi se analizirao!
  • Sosa

    11.04.2022 09:57
    Teoretski
    Prosle godine je mog supruga ujeo krpelj, verovali ili ne, na Limanu, primetili smo popodne, bio je petak. Da vam ne prepricavam koliko smo telefona provrteli, jos je bilo vreme korone, u Pasterovom zavodu su rekli da ne primaju krpelje " jos od korone", Institut na Rumenackom putu ne radi vikendom...Krpelj u flasici se osusio. Dr. tvrdili da je sve OK i da samo posmatramo mesto uboda... bio je najgori ishod...A mesto uboda dobilo oblik mozaika tzv.bikovo oko, koje sam i ja laik razaznala, a doktorica tvrdila da nije nista, a pozitivan test na boreliozu. Naplacali se silnih konsultacija u privatnim klinikama, on popio gomilu antibiotika, donosili smo iz Mađarske antibiotike jer ovde takvi nisu registrovani... a antitela ostaju jos godinama u krvi. Zato, samopomoc: mažite se repelentima, pazite se visoke trave, cuvajte kucne ljubimce... Kao i za sve, od drzavnih zdravstvenih ustanova pomoc je skoro nikakva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna